Poděkování za rok minulý a přání do roku 2015

24.02.2015 10:40

NOVITA DĚKUJE
 
Pohasly svíčky na vánočním stromečku, ozdoby byly složeny zpět do krabic, dozněly bujaré půlnoční oslavy příchodu nového roku. Nastala chvíle poděkování.
 
Poděkování pěveckého sboru NOVITA všem, kdo umožnili nebo pomáhali s organizací koncertů. Jmenovitě – řediteli ZŠ v Choustníku panu Karlu Krejzovi, panu faráři Richardu Dračkovi, P. Pavlu Berkovskému, panu Jaroslavu Tupému, panu Františku Doubkovi, mysliveckým sdružením v Mladé Vožici a Bechyni.
 
Děkujeme našim příznivcům za bezprostřední vstřícnost a vytvoření úžasné atmosféry při všech vystoupeních. Pro nás je největší poctou a vyjádřením uznání potlesk ve stoje, kterého se nám dostalo v hojné míře. Poctivá příprava byla zúročena a my jsme si všechny koncerty báječně užili.
 
Poprvé jsme letos zpívali v Plané nad Lužnicí. Děkujeme za milé pozvání pěveckému sboru Harmonie, který vede sbormistr Karel Mauci. Společně jsme provedli benefiční koncert v kostele Sv. Václava s velkým úspěchem. Výtěžek byl věnován Občanskému sdružení Fest 2004 na charitativní účely.
 
Spolupráce s pěveckým sborem Harmonie nastala již na podzim. Vedoucí skupiny trubačů pan Jaroslav Tupý požádal NOVITU o provedení Myslivecké mše B dur Petra Vacka. Protože nás bylo málo a především nám chybí mužské hlasy, spojili jsme své síly s Harmonií, jejíž členové mši už zpívali a zrodila se spolupráce a troufám si říci i přátelství, které budou pokračovat i v budoucnu. Mši jsme si s chutí zazpívali v kostele Sv. Matěje v Bechyni a v kostele Sv. Martina v Mladé Vožici.
 
Na tomto místě chceme pozvat zájemce o zpívání – přidejte se k nám. Pracovní povinnosti, stěhování a narození miminka snížily náš počet, a proto rádi přivítáme v našem středu nové členy. Přijďte a najděte krásného koníčka pro volné večery, potěšíte sebe i budoucí obecenstvo. Zkoušíme pravidelně každé úterý od 18.30 do 21 hodin v Domě dětí a mládeže v Soběslavi za laskavé patronace paní Jarušky Kohoutové a ředitele táborského DDM pana Josefa Musila. Informace naleznete na ,,www.novita.estranky.cz“. Na těchto stránkách najdete i oddíl, kam můžete přidat Vaše postřehy, podněty, nápady, návrhy, kritické připomínky, rádi si je přečteme a opět postoupíme dále na cestě za uskutečňováním našeho motta ,,Pohlazení po duši“.
 
Na závěr jedno pozvání. Předloni jsme měli možnost si poslechnout mladou a talentovanou zpěvačku Petru Chlebníčkovou a její kapelu v Českobratrském evangelickém kostele. Petře i všem muzikantům se u nás moc líbilo a podle potlesku soudě se líbili i Vám, a proto by si rádi vystoupení zopakovali. Předběžný termín koncertu je stanoven na pátek 10. dubna 2015. Pokud nám budou hvězdy příznivě nakloněny, povídání o Petře a s Petrou vyjde v Hlásce 1. dubna.
 
Všem, Vám i nám, všem lidem dobré vůle, přejeme, aby v nastávajícím roce zvítězilo dobro nad projevy zla a násilí. Přiložme i my své ruce, vůli a snahu k tomuto vítězství našim konáním.
 
Eva Králová, sbormistryně

Zpět

Kontakt

Pěvecký sbor Novita Soběslav
web: Jana Dvořáková

© 2015 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si www stránky zdarma!Webnode